На Орлов мост поискаха оставката на президента 01.03 | 18:18

Това е поредният протест на Орлов мост

От Кремена Бедерева

Около 50-ина души са се събрали на Орлов мост при езерото "Ариана” в столицата с нагласа за протест тази вечер, предаде агенция "Фокус”.

На протеста се събира подписка за оставка на президента, в която са се подписали 20-ина души.

Донесено е едно българско знаме и плакат, на който пише "Протест за промяна на човешкия живот”. В района има полиция.

Това е поредният протест на Орлов мост. През последните няколко седмици Орлов мост става арена на протестиращите, които първоначално излязоха на улицата с искане за намаляване на сметки за ток, а след това - исканията им станаха безброй.

На някои от протестите напрежението ескалира и полиция и демонстранти влизаха в сблъсъци.

Протест имаше и преди Обществения съвет при президента днес, където президентът Росен Плевнелиев бе поканил някои от протестиращите. Съдебната власт да бъде отделена от политическата, поискаха те по време на консултациите за структуриране на Обществения съвет.

Янко Петров, Ангел Славчев и Дончо Дудев излязоха от президентството с думите "С олигарси няма да преговаряме!". Те бяха очевидно недоволни от състава на Обществения съвет, на който Росен Плевнелиев покани 35 представители на граждански и обществени организации.

Те изчетоха декларация, в която заявиха, че не са удовлетворени от развитието на ситуацията. Според тях политическата класа се опитва да манипулира отново българския народ, с цел да се запазят статуквото и монополите.

За пореден път те настояха парламентът да действа под формата на програмен кабинет.

Най-четени