Най-накрая идва лято, но с малко дъжд следобяд 29.05 | 09:21

Максималните температури ще са между 20° и 25°

От iNews.bg

Лятото най-накрая започва да измества студените и облачни дни, нетипичти за това време на годината. В опнеделник ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно в южната половина на страната, ще превали краткотраен дъжд. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат, максималните ще са между 20° и 25°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за май.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 19°-21°. Температура на морската вода е 17°-18°, вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Водещи

Най-четени