Най-после: Престъпленията в страната намаляват 13.02 | 11:14

Има значителен спад при кражбите

От Теодора Кокаланова

Има голям спад на извършените престъпления, съобщи директорът на "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров. През последните 3 дни са регистрирани общо 300 престъпления на територията на цялата страна.

Образувани са 62 бързи производства, проверени са 540 лица и 460 моторни превозни средства, отбеляза той.

Обобщената статистика показва, че в малките населени места има много малко извършени престъпления или изобщо липсват такива, допълва БНР. Операцията за намаляване на битовата престъпност ще продължи, докато е необходимо, успокои Гребенаров.

По думите му трябва да бъде създадена сигурност относно опасенията, че след като Жандармерията си тръгне, крадците ще се появят отново.

1500 души от областните дирекции са пряко ангажирани с осигуряване на безопасност по границата. Поради тази причина част от състава на Специализираните полицейски сили са насочени към тези места, където има липса на униформен състав с цел подпомагане на дейността, обясни гл.комисар Гребенаров.

Той каза още, че се извършва ежедневен контрол на пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, както и на оказионите и заложните къщи.

Водещи

Най-четени