Най-тежко пострадалият при взрива в Костенец излезе от кома 08.08 | 20:15

42-годишният мъж остава под лекарско наблюдение

От Мая Александрова

"Работникът, който пострада най-тежко при взрива във военния завод в Костенец, вече е излязъл от кома и състоянието му се подобрява". Това съобщи директорът на болница "Света Анна", където са настанени ранените, д-р Николай Добрев. 42-годишният мъж обаче остава под лекарско наблюдение, съобщи bTV.

Четирима от пострадалите при взрива са докарани с две линейки в болницата. Двама от ранените са на 59 години, един на 58, и един на 42. Животът на най-младия беше в опасност и затова той беше настанен в реанимация.

"Ударен гръден кош, ударена коремна кухина, има и черепно-мозъчна травма, но томографското изследване не показва нарушения, които да изискват оперативна интервенция", коментира д-р Добрев.

"Трима от тях са в относително добро състояние, двама в Клиниката по ортопедия и травматология, с наранявания по крайниците – единият е със счупен крак, другият - със счупени ръка и крак. Третият е приет в неврохирургичната клиника с лекостепенна черепно-мозъчна травма и рана на главата", обясни лекарят.

Водещи