Неделно усещане за зима 12.02 | 09:00

Предстоят няколко дни с повече слънце и повишаване на температурите

От iNews

В последния ден на седмицата над страната ще премине нестабилен студен фронт. Усещането ще е за зимно време, не толкова заради ниски температури, колкото заради студения вятър и снеговалежите в някои райони.

Денят ще е облачен, но сняг ще превали в планините и около масивите в западната половина на страната. Количествата ще са незначителни, без натрупване на снежна покривка. Ще е ветровито, като в планините поривите ще са силни. Температурите следобед ще са от 3 до 8 градуса, в планините – от минус 3 до минус 8.

В дните около средата на февруари времето ще се задържи без валежи и с повече слънце. Температурите сутрин ще са около и малко под нулата, в тихите дни с мъгли в някои котловини, низини и покрай големите водоеми. През деня термометрите ще се колебаят от 3 до 8-9 градуса. Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в края на работната седмица с температури в някои райони до 10-12 градуса.

В периода 18-20 февруари вероятно ще има нови валежи. Ще премине студен фронт с мощни пориви на северозападен вятър. Валежите няма да са съществени и ще бъдат предимно от дъжд в равнините и сняг по планините, информира Нова тв.

Водещи

Най-четени