Ненкова: Нямаме конфликт на интереси със сина ми! Не сме йерархично зависими 29.06 | 12:39

Новата шефка на КЗК тръгва с ревизия, обещава дисциплина, ред и законност

От iNews.bg

Новият председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова не счита, че новата й длъжност влиза в конфликт на интереси с тази на сина й - Александър Ненков, който е депутат от ГЕРБ. Всъщност именно най-голямата парламентарна група, в която е и синът й, я предложи за високия пост.

"Това не е конфликт на интереси и няма законова пречка, тъй като аз и синът ми не сме в йерархична зависимост", заяви Ненкова, отговаряйки на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента, след като бе избрана от депутатите.

 

Тя е юрист и до момента бе зам.-кмет на София по съдебните въпроси.

Ненкова обясни, че първият й приоритет като шеф на КЗК ще е да провери какво е финансовото състояние на Комисията. За целта тя ще поиска проверка от Сметната палата и от Агенцията за държавна финансова инспекция.

"Ще има дисциплина, ред и законност. Преписките в Комисията ще се разпределят на ротационен принцип. Аз съм човек, който спазва законът и това винаги е бил мой приоритет в работата ми”, декларира Юлия Ненкова. 

Относно борбата с лобистките интереси новият председател на антимонополния орган пък посочи, че ще й трябва време да се запознае.

Водещи

Най-четени