Ненчев пусна втора поръчка за ремонт на кораби за 4,5 млн. лв. 18.08 | 15:44

Само преди три седмици МО обяви търг за други 9 кораба за 4,7 млн. лв.

От iNews.bg

Втора обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на военни кораби пусна в рамките само на три седмици министърът на отбраната Николай Ненчев. В края на юли Министерство на отбраната (МО) обяви, че дава 4,7 млн. лв. за ремонт на девет стари кораба в следващите четири години. В началото на тази седмица е пусната поръчка за ремонт на други девет кораба. Този път стойността на ремонтите не трябва да надвишава 4,5 млн. лв., показва тръжната документация, цитирана от БГНЕС

До 2020 г. МО трябва да ремонтира общо 18 кораба, за което ще плати малко над 9 млн. лв., се посочва още в заданието по двете обществени поръчки. При първата доков ремонт на плавателни съдове обхваща: учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, можещ да превозва до три средни танка, фрегата, спасителен кораб.

Новата поръчка пък предвижда ремонт на кораби, сред които фрегата "Смели", корветите "Мълния", "Бодри", "Решителни" и миночистачът "Яхонт". Основният ремонт на плавателните съдове ще включва и пребоядисване, както и възстановяване на нарушената водопроницаемост. Гаранционният срок за пребоядисаната подводна част на корабите трябва да е минимум 36 месеца.

Водещи

Най-четени