Никой не е бил виновен за смъртта на починалия от Раднево 11.03 | 10:16

Децата на самозапалилия се смятат, че той не искал да слага край на живота си

От Христина Рафаилова

Синовете на самозапалилия се Венцислав Василев от Раднево не обвиняват никого за смъртта му.

"Той самичък си го е направил. Не е искал да се пали, държал е запалката с ръцете си,” каза едно от децата на починалия - Тихомир пред bTV.

Заедно с брат си Асен отрекоха възможността 53-годишният мъж да е сложил край на живота си заради висока сметка за ток.

Те разказаха, че се отопляват с електрическа печка и имали да плащат повече за януари, подобно на хилядите българи, излезли на протести.

Децата на Венцислав заявиха, че в деня, когато се самозапалил, той отишъл в общината да потърси работа за тях. От там обаче не получил помощ. Според тях той постъпил по този начин в отчаян опит да привлече внимание към трагичната си съдба.

Двамата братя твърдят, че с години никой не се е интересувал от съдбата на 53-годишния мъж,. Според тях , след като починал, всички тръгнали да обръщат внимание на семейството му, което се издържа от социални помощи.

22-годишният Асен разказа, че освен от социални помощи, те се преживявали, като се хващали на временна работа. Момчето добави, че след като дядо им починал са им спрели и социалните плащания. Единственото, което им е останало, били 200 лева от наследените земи, които продали.

Тихомир пък каза, че съдия-изпълнител е заплашвал баща им със съд заради дългове към ВиК дружеството на стойност 430 лева.

 

Водещи

Най-четени