Нинова: Приетият мандат на РБ е загуба на време 13.12 | 15:18

Социалистите скептични за съставяне на кабинет от Реформаторите

От iNews.bg

"Загуба на време. Реформаторският блок няма да могат да съставят кабинет в рамките на този парламент". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с решението на Реформаторите да приемат връчения им днес от президента поручвателен мандат за мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-тото Народно събрание.

"Това "иди ми дойди ми" разтакаване вече идва в повечко. Това е загуба на време и за държавата. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори", коментира председателката на социалистите.

Депутатът от БСП Петър Кънев определи приемането на мандата от РБ като "реклама". " Правителство с Реформаторите? Дървено желязо да сте видели някъде? Една седмица са в окото на медиите и има една безплатна реклама, цялата държава се впряга да слуша. Президентът е длъжен и според мен е готов с кабинет", коментира той пред БНР.

Георги Кючуков от АБВ е скептичен за съставянето на кабинет от Реформаторите. "Зная от тяхно изказване, че те искат да предложат този мандат с министър-председател Бойко Борисов. При условие, че господин премиерът каза, че той би бил министър-председател само на правителство, което ГЕРБ съставя, аз съм много скептичен за възможностите на Реформаторите да направят такова правителство", смята Кючуков.

Водещи

Най-четени