Нинова: Ще има обща лява кандидатура за президент на левите сили 30.07 | 11:51

Възможно е да има обща надпартийна двойка, подкрепена и от АБВ, казва Илияна Йотова

От iNews.bg

На изборите есента левите сили ще се явят с единна кандидатура за президент. Такава увереност изрази председателят на БСП Корнелия Нинова. Още преди да започне официално Националният събор на партията, който се провежда днес на връх Бузлуджа, тя заяви, че е убедена, че с АБВ и "Движение 21” ще успеят да постигнат съгласие и да издигнат единна двойна за вота на 6 ноември. "Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", каза Нинова, цитирана от Нова телевизия.

Тя отбеляза, че на 9 август БСП отново ще проведе среща с "Движение 21, а 3 дни по-късно ще има разговори и с АБВ. "Ние отиваме с нашите кандидатури - партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите. Знам, че те ще дойдат със своите предложения, разговарях и с двамата лидери", добави тя и отново потвърди, че на 14 август ще има заседание на Националния съвет на БСП, на което ще стане известно името на кандидата. Нинова отбеляза, че БСП и останалите партии, които ще се обединят около обща кандидат-президентска двойка, ще гонят единствено победата. Тя изрази и увереност, че със сигурност ще се доберат до балотаж.

Паралелно с това евродепутатът от БСП Илияна Йотова обяви, че към момента партията разполага с 3 много силни кандидатури. Тя също изрази увереност, че левите сили ще се обединят около една двойка. Възможно е да има обща надпартийна кандидатура и то с подкрепата на АБВ”, коментира още евродепутатът.

Водещи

Най-четени