Нови избори били най-лошият вариант 17.05 | 13:05

Константин Тренчев настоява за съставянето на правителство

От Елена Кирилова

По-добре е да има правителство, въпреки че има голяма вероятност да се стигне отново до предсрочни избори, твърди президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, цитиран от БТА.

По думите му България е държава, в която емоциите преобладават над разума. Тренчев е категоричен, че най-лошият вариант в момента е да тръгнем към нови избори.

Според него е особено важно сега да бъде съставен кабинет, защото страната е в преговорен процес с Европейския съюз и трябва да бъдат намерени решения на основните проблеми на нацията.

Липсата на правителство се е отразила много негативно както на бизнеса, така и на хората, които са били провокирани да излязат на протест. Най-остри са проблемите в областта на енергетиката, смята президентът на КТ "Подкрепа”.

По думите му безвластието не се отразява добре на страната, а много неща трябва да бъдат решени възможно най-бързо.

Тренчев е на мнение, че съставянето на правителство е трудна задача, защото политическите сили са разединени от дългогодишни вражди. Сега е моментът, в който плащат за тази враждебност, твърди той.

Освен това лидерът на КТ "Подкрепа" смята, че втори кабинет "Борисов" е малко вероятен. Той се надява политиците да са осъзнали, че не могат да продължават по този начин. Ако това не се случи, няма да има значение какво говорят.

Най-четени