Нови ограничения за движението при Лъвов мост 05.08 | 19:11

Организацията е в сила от 6 до 14 август

От Мая Александрова

Въвеждат се нови ограничения за движението на Лъвов мост заради ремонта, който трябва да издигне кръстовището на две нива, съобщиха от Столичната община.

От 04.30 часа на 6 август до 24.00 часа на 14 септември се забранява влизането на автомобили по южното плато на бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С. Раковски” . От 04.30 часа на 6 август до 24.00 часа на 14 септември движението ще се осъществява по бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С Раковски” еднопосочно както следва:

-в посока Сточна гара в северния тунел
-в посока ж.к. Люлин по северния локал на бул. "Сливница.

В периода на строителство автобусните линии 11, 86 и 309 в посока Сточна гара ще се движат от бул. "Христо Ботев” през новоизградения северен пътен тунел, надясно през моста на ул. "Г.С. Раковски”, наляво по южното платно на бул. "Сливница” и по маршрута си.

В обратна посока ще се движат по новоизграденото северно платно на бул. Сливница. В посока бул. "Христо Ботев” автобусите ще спират на новоизградените спирки пл. "Лъвов мост” и ул. "Княз Борис І” . Закриват се спирки пл. " Лъвов мост” и ул. "Княз Борис І” по южното платно и се разкрива временна спирка преди бул. "Христо Ботев” посока пл. "Лъвов мост”.

Автобуси 78 ,213, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара" по новоизградения северен локал на бул. "Сливница”, надясно по бул. "Христо Ботев” до Централна гара и обратно по бул. "Княгиня Мария Луиза”, наляво по ул. "Козлодуй”, надясно по ул. "Константин Стоилов” и по маршрута си.

В посока бул. "Христо Ботев” автобусите ще спират на новоизградените спирки пл. "Лъвов мост” и ул. "Княз Борис І” и на временно разкрити спирки срещу Централна гара и преди ул. "Козлодуй” на съществуващата трамвайна спирка.

Автобуси 85 и 285 в посока Сточна гара ще преминават през новоизградения северен тунел надясно през моста на ул. "Раковски” наляво по южното платно на бул. "Сливница” и по маршрутите си. В обратна посока от Сточна гара ще се движат по бул. "Сливница”, надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза” до Централна жп. гара . Автобусите ще спират на новоизградената спирка пл. Лъвов мост посока Централна гара и на временно разкритата спирка на бул. "Христо Ботев”.

Тролейбус №6 ще се движи от бул. "Сливница” по ул. "Д. Петков” ул. "Подполковник Калитин”, надлез "Надежда” бул. "Княгиня Мария Луиза”, ул. Опълченска”, бул. "Сливница” и по маршрута си до ж.к. Люлин 3.

Тролейбус №7 ще се движи от бул. "Сливница” по ул. " Опълченска” ,бул. "Ген Скобелев”, НДК-тунел, бул. "Васил Левски”, кино Одеон, бул. "Патриарх Евтимий” ,бул. "Ген. Скобелев”, бул. "Опълченска”, наляво по бул. "Сливница” и по маршрута си до ж.к Люлин 3.

Мотрисите от временен трамваен маршрут 12 ще се движат от Централна ж.п гара по бул. "Христо Ботев”, пл. Македония, ул. "Алабин” ул. "Граф Игнатиев” и по маршрута си двупосочно. Трамвайна линия 18 от ул. "Козлодуй към Централна гара по бул. "Христо Ботев”, пл. "Македония”, ул. "Алабин”, ул. " Граф Игнатиев” и по маршрута си двупосочно.

Очаква се ремонтът да приключи до края на октомври и от ноември кръстовището на две нива да е изцяло изградено.

 

Водещи

Най-четени