Нови стотици хиляди коли по пътищата 29.04 | 09:11

Специална организация на движението по най-натоварените артерии, 180 патрулки ще дебнат нарушителите

От iNews.bg

Нови стотици хиляди коли тръгват днес по пътищата на България. Голямото пътуване пътуване за 4-те почивни дни започна още вчера следобед, но ще продължи и днес. Само от София се очаква да потеглят около 100 хил. коли. Общо за празниците очакванията бяха, че над 500 хил. българи ще тръгнат на път, а над 100 хил. ще отидат да празнуват при съседите в Гърция, Сърбия, Македония и Румъния. В същото време от северната ни съседка също, според различни данни, очакваме между 40 и 100 хил. гости. Много са и румънците, които само ще минат транзит през България по път за Гърция. Още вчера поради тази причина на Дунав мост се образуваха огромни опашки в посока България.

Заради очаквания засилен трафик от Агенция "Пътна инфраструктура” са направили специална организация на движението. По пътя от София към Перни през Владая са осигурени 2 ленти за движение. Във връзка с масовото навлизане на румънски коли, пътуващи към курортите около Бургас също е направена специална организация. За да не се получават задръствания заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна, те ще бъдат пренасочвани към Рижкия проход.

В същото време засилено полицейско присъствие ще има навсякъде по натоварените пътища. 180 патрулни коли ще следят трафика, както и за нарушители.

Водещи

Най-четени