Ново обвинение срещу директора на Трето районно в Пловдив - скрил записите от катастрофата с 3 жертви навръх Великден 27.05 | 11:15

Самуил Хаджиев наредил да му дадат записите от всички камери, заснели мелето, за да помогне на виновника за трагедията Иво Лудия да се спаси от наказателно предследване

От iNews.bg

Началникът на Трето районно управление в Пловдив Самуил Хаджиев се сдоби с нови обвинение от Окръжна прокуратура.Той е обвинен, че е осуетил "наказателно преследване" след мелето на Околовръстния път, при което загинаха трима души.

Самуил Хаджиев е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 10 май в Пловдив, като полицейски орган – началник на 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив, е спомогнал на Иво Даскалов по прякор Лудия, , извършил престъпление по чл. 343 ал.3 предл. 5 буква "Б", предл. 1 вр. ал. 1 буква "В" вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс /причиняване на пътнотранспортно произшествие/, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване. Хаджиев е разпоредил на полицейски служител от сектор "Криминална полиция" към 3 РУ - Пловдив, да изземе електронен носител – флаш памет и му предаде всички видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон, намиращи се на Околовръстния път Пловдив, с пряк изглед към околовръстното шосе, за период от половин час, след 22 часа на 2 май 2021 г., като след това е взел и укрил флаш паметта с видеозаписите и същите не се били приобщени към образуваното досъдебно производство – престъпление по чл. 294 ал. 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Хаджиев е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена от Окръжен съд – Пловдив по други повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Днес след 10:00 часа ще се гледат отново мерките за неотклонение спрямо Хаджиев, дясната му ръка - полицаят-ултрас и мутра Атанас Качаков, както и две лица от ъндърграунда - Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Водещи

Най-четени