Няма да бъде съставено правителство, прогнозира Костадин Косадинов 22.04 | 16:40

Причината - това би довело до тежки електорални последици за партиите -участнички

От iNews

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов прогнозира на брифинг във Варна, че няма да бъде съставено правителство, защото това би довело до тежки електорални последици за партиите -участничк, предаде БНР.

"Дори ГЕРБ няма да бъде пощадена, защото, повярвайте ми, колкото и да е контролиран вотът в тази партия, все пак има част от хората, които не желаят взаимоотношения с формация като коалиция "Сорос – Донос". В този конкретен случай има 2 варианта - или правят едно групово мащабно политическо самоубийство, което е невиждано в най-новата ни история, или отиваме на нови избори".

Костадинов повтори, че със заложения от служебното правителство бюджетен дефицит България няма да бъде приета в еврозоната.

"С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия. Това са екзотични, вредни идеи и най-важното - експерименти на фона на много тежкото състояние на публичните финанси в държавата".

Костадинов определи управлението на Варна като катастрофално и обвини за това кмета Иван Портних, който, по думите му,  се опитва да прехвърли отговорността за това на отстранения от длъжност главен архитект Виктор Бузев.

Водещи

Най-четени