Няма данни някой да е склонил Пламен Горанов към самоубийство 21.03 | 09:12

Записите от камерите ще бъдат показани чак след приключване на разследването

От Елена Кирилова

Приятелите на Пламен Горанов, мъжът, който се самозапали пред община Варна и почина, твърдят, че той може да е бил подтикнат от външни лица да се самоубие, съобщава bTV.

По думите на Десислава Йотова, говорител на Районната прокуратура във Варна към момента няма доказателства Горанов да е бил подпомогнат в осъществяването на този акт.

Йотова обясни, че разследването по случая се води приоритетно, но не е приключило още. Една от хипотезите, по които се работи, е именно дали мъжът е бил склонен към самоубийство. Събират се доказателства, за да се изясни този момент, уточни говорителят на прокуратурата.

От изисканите записи от двете камери и от разпитите на свидетели е станало ясно, че Пламен Горанов е бил сам, когато се е самозапалил. Той не е носил пожарогасител в раницата си, както се твърдеше първоначално.

Записите от камерите ще бъдат съхранени. Вече е преминала техническата експертиза, която е показала, е те не са манипулирани.

По думите на Йотова записите не могат да бъдат представени на обществеността, тъй като тя не е страна по делото. Те могат да бъдат показани, едва след приключването на следствието.

От своя страна, приятелите на Пламен Горанов твърдят, че не смятат, че Пламен Горанов сам е замислил самозапалването си. Те не могат да определят кой би имал интерес от постъпката му, но не изключват факта, че може да е склонен към самоубийство.

 

Водещи

Най-четени