Няма свобода за ексдепутата Димитър Аврамов 26.07 | 11:50

Апелативният съд остави в ареста обвинения за подкуп и търговия с влияние Аврамов

От Кремена Бедерева

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста доскорошния депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който е обвинен за вземане на подкуп и търговия с влияние.

Апелативните магистрати гледаха мярката му за неотклонение при закрити врата.

Аврамов бе задържан на 17 юли в дома му в Монтана. Ден след това бе освободен от ареста, но впоследствие белезниците отново щракнаха на ръцете му.

Според обвинението Димитър Аврамов на два пъти е поискал подкуп от 50 000 лева от бизнесмени в Монтана и Плевен, като срещу е трябвало да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция "Земеделие" гр. Монтана.

Освен това според прокуратурата се е опитал да извлече и имотна облага – имуществени права върху 1000 декара земеделски земи в землището на монтанското село Стубел.

Преди седмица пък Народното събрание прекрати депутатските правомощия на Аврамов и имунитета му бе свален, за да може той да бъде съден.

На 20 юли пък Софийският градски съд го остави в ареста. Магистратите изтъкнаха, че има достатъчно доказателства срещу Аврамов, а освен това има опасност той да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода.

Водещи

Най-четени