Обвинението: Няма сделка с биячите от Околовръстното 15.03 | 13:36

Прокуратурата ще иска ефективни присъди за Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков

От iNews.bg

По повод разпространена в медиите информация, Софийската районна прокуратура (СРП) уточнява, че до този момент не са водени никакви преговори със защитата на тримата задържани обвиняеми за хулиганството и побоя на околовръстното шосе в гр. София.

Обвиняемите Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков са привлечени към наказателна отговорност както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство и в принципен план законът не забранява провеждането на процедура по споразумение за този вид деяния.

В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно, смятат от Софийската районна прокуратура.

При тези параметри на наказуемост СРП е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение

Водещи

Най-четени