Обвиняват Денис Ершов в длъжностно присвояване на 1 млн. лв. 14.08 | 13:52

Бизнесменът бе пуснат под гаранция от 500 хил. лв.

От Елена Кирилова

Обвинение за длъжностно присвояване на 1 млн. лева от "Петрол” АД е повдигнато срещу Денис Ершов, предаде агенция "Фокус”.

След като бе отведен в столичното следствие днес (14 август), той бе освободен под гаранция от 500 хил. лв., съобщи адвокатът му Анна Попова. Ершов беше конвоиран от Бургас в следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол" АД.

Преди да влезе в следствието, бизнесменът обясни, че не знае за какво го издирват разследващите. Малко по-късно той обяви целия процес за спектакъл.

Ершов заяви, след като беше освободен от следствието, че е водил разговори с две големи руски компании, които се занимават с този бизнес. Ще обжалва обявената му парична гаранция.

Бизнесменът заяви, че е виждал много видове туризъм, но от вчера вече се е запознал и със съдебния туризъм. Той подробно разказа как е бил конвоиран от Бургас до София, като е бил прехвърлян в различни превозни средства в съдебните палати в Стара Загора, Пловдив и София. Между другото отбеляза, че от 2007 г. насам е спонсорирал Народния театър "Иван Вазов" със сума от около 300-400 000 лв.

Няколко пъти Ершов отрече да е присвоявал пари и заяви, че е изпратил дори нотариална покана, за да отчете как се изразходват парите, които са му дадени. Разследването срещу него определи като опит за сплашване и допълни, че това е евтин спектакъл, зад който стои жалбата на неговия бивш съдружник, съобщава още БТА.

Ершов заяви, че сега се занимава с консултантска дейност, но и разработва проект, свързан с медицинския туризъм. Той заяви, че ще съди разследващите го за нарушени човешки права. Допълни, че няма проблем с българските власти като заяви, че не асоциира с тях прокурора и следователя, които работят по делото срещу него.

Петролният бос бе докаран в следствието с джип и бе придружен от двама служители на съдебна охрана.

Задържането на Ершов бе осъществено на летище "Сарафово" на 13 август. Веднага след ареста му нямаше информация за причините за задържането. Те станаха известни чак днес. 

Преди време името на Ершов бе свързвано с това на Майкъл Чорни у нас, но бизнесменът отрича двамата да са имали общ бизнес.

Водещи

Най-четени