Обещано! Евакуацията в Хитрино приключва във вторник 18.12 | 09:15

Хората ще могат да се върнат в домовете си, каза премиерът в оставка

От iNews.bg

Жителите на Хитрино, които пострадаха при взрив на цистерна с пропан-бутан преди седмица, вече са доста нетърпеливи да се върнат по домовете си. Добрата новина за тях е, че ще могат да го направят следващия вторник, обеща премиерът в оставка Бойко Борисов.

Министър-председателят беше на посещение в шуменското село миналата вечер. Междувременно работата си там продължи пожарната, за да изтегля цистерните една по една. За момента вагоните се извозват до кариерата край съседното село Каменяк, където ще простоят две седмици.

"С висока скорост работят експертите, но те са на границата на риска. Бихме могли да прибързаме, но след това населението ще се чувства неловко в една такава ситуация. Виждам вторник като краен срок”, обясни Бойко Борисов.

В момента хората от селото влизат по график и с полицейски ескорт по домовете си, за да нахранят животните или да си вземат топли дрехи. Седмица след влаковата катастрофа в Хитрино, която отне живота на седем души, бедственото положение в селото остава в сила до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи.

Водещи

Най-четени