Обирджиите в Бургас - близки до служители на банката? 24.01 | 10:40

Задигнати са 38 000 лв. Банката ги е възстановила на ударената фирма

От Диана Цветкова

Крадците, които задигнаха близо 40 000 лева от клон на Общинска банка в Бургас, вероятно са близки до служители в клона. Това е мнението на разследващите на този етап, като те смятат, че обирджиите са разполагали с точна информация за организацията на работа в банката.

Общинска банка е възстановила откраднатите пари на превозвача "Бургасбус", съобщи управителят на фирмата Петко Драгнев пред радио "Фокус". По данни на общинския превозвач откраднатата сума е малко над 38 000 лв. от дневния оборот.

Банковият клон, намиращ се в центъра на морския град, е обран към 19,30 часа вчера (23 януари) от трима маскирани.

Нападението е осъществено, непосредствено, след като инкасо фирмата, работеща с "Бургасбус", е докарала дневния оборот на фирмата. Целостта на трезора не е нарушена, а всички съхранявани в сейфовете суми и ценности са налични.

Мъжете, за които няма данни да са носели оръжие, са проникнали в банката, след като отключили сервизно помещение. Впоследствие нападнали и завързали за стол охранителя, след което безпрепятствено задигнали парите.

Човекът в момента е в силен шок, но няма физически наранявания, коментира говорителя на областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Към момента продължават разпитите на служители и очевидци и огледите, назначават се експертизи, и се преглеждат записите от охранителните камери на банката и в района.

Водещи

Най-четени