Облаци и дъжд, на югоизток с жълти и оранжеви кодове 26.11 | 09:00

Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, на север – по-ниски

От iNews.bg

Днес ще се задържи облачно и дъждовно. Значителни количества ще има на много места в югоизточните райони. Поради това там в 10 области са обявени предупреждения за обилни валежи. За областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Варна кодът е жълт, а за Бургас – оранжев.

В Дунавската равнина ще продължи да преръмява. Около обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, на места в Северна България ще са по-ниски, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се понижи.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температура на морската вода е 15-16. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Водещи

Най-четени