Обсъждат правото на допълнителен труд на полицаите 11.09 | 10:26

Промените са залегнали в Закона за МВР

От Десислава Маданска

Предстои обществено обсъждане на поправките в Закона за МВР, които регламентират правото на допълнителен труд на служителите на вътрешното ведомство. Това заяви депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Красимир Янков, пред TV7.

Той е категоричен, че дебатът би трябвало да бъде много по-широк, защото е аналогичен и проблемът със служителите на Министерството на отбраната, ДАНС и други ведомства.

"За нас е особено важно каква ще е реакцията на гражданското общество по време на обсъждането, какви претенции ще има то към предлаганите промени", отбеляза Янков.

По думите му в САЩ правото на допълнителен труд на полицаите е регламентирано и се осъществява под строг контрол.

Според Янков системата на МВР у нас дава възможност за осъществяване на подобен контрол, за да не се допуска чрез допълнителната си работа полицаите да влизат в конфликт на интереси или тя да пречи на основната им професия.

По думите му големият въпрос е дали обществото ни е готово да приеме такива промени, касаещи не само служителите на МВР, но и работещите в останалите силови ведомства.

Водещи

Най-четени