Общината иска промяна в Наредбата на МЗХ за кучешки приюти 04.04 | 15:14

Граждани против овладяването на популацията, счупили стъкло на общинска кола

От Филипа Тодева

Столична община ще настоява за промени в Наредба 41 на Министерството на земеделието и храните, която касае изграждането на приюти за за безстопанствените кучета. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Общината вече има проект за строежа на отворен тип приют. Кметът ще иска още да бъдат изготвени ясни критерии за установяването на агресивност при четириногите. Оказва се обаче, че има граждани, които са против новата програма на намаляване популацията на уличните кучета.

В столичния квартал "Младост" са счупили стъклото на автомобил на ОП "Екоравновесие", чиито служители в момента залавят агресивните кучета.

Днес Фандъкова инспектира реконструкцията на пешеходната зона между СУ "Св. Климент Охридски" и бул. "Цар Освободител". Обектът трябва да бъде завършен до края на месеца ,а стойността му е 730 хил. лв. По проекта се извършва ремонт на настилката, монтиране на паваж, на осветителни тела, поставя се парково обзавеждане и се засажда нова растителност.

Столичният кмет коментира и друг градоустройствен проблем. По повод предложението на ДСБ да се създаде нов район в София за Студентски град, тя напомни на тъмносините, че е трябвало да помислят по този въпрос, когато са приемали закона за реституцията.

Фандъкова увери, че рано или късно кампуси ще има и препоръча на ректорите да използват прилежащите обекти – собственост на университетите, а не да ги отдават за дискотеки и кръчми.

Водещи

Най-четени