Обявиха за издирване игумена от Бачковския манастир, който се прочу с порно клип 10.12 | 11:40

В началото на тази година дядо Борис беше отстранен за непристойно поведение

От iNews.bg

Обявиха за издирване бившият игумен на Бачковския манастир дядо Борис, който се прочу с порно клип. В началото на тази година духовникът беше лишен от правото да служи в храма "Св. Богородица”. Светия синод отсъди дядо Борис да бъде заточен в Рилската света обител, където обаче не се е появявал, провери Нова телевизия.

Скандалът с бившия игумен се разпали, когато в интернет се появиха порно клипове, за които митрополит, пожелал анонимност, твърдеше, че в тях участват дядо Борис и служителки в манастира. Клиповете изчезнаха бързо. Започна църковно дело, експертизи, с които да се докаже той ли е извършвал непристойните действия от клиповете.

Игуменът на Рилския манастир не е виждал дядо Борис от месеци. И дори мисли, че след като не е дошъл тук, е бил преместен на друго заточение – във Вонеща вода. Епископ Евлоги не пожела да коментира това, че дядо Борис не спазва "послушанието".

След проверка стана ясно, че дядо Борис не е стъпвал и в Вонеща вода, въпреки че е имал такова поръчение от синода. За това потвърди и местният отец Йоан. Дядо Борис бил поискан от Великотърновския митрополит Григорий – да изкара заточението си при него и междувременно да отговаря за строителството и имотите в епархията. В последствие дядо Григорий отпратил Борис да търпи наказанието другаде. Това разказа митрополит Антоний.

Изчезването на заточения духовник, накара църковен сайт да си направи шега, като го обяви за изчезнал. Обявена е и награда за намирането му - 1 000 000 долара "чака" всеки, който даде сведения за него. Екип на Нова успя да се свърже с дядо Борис само по телефона, той обаче отказал да коментира каквото и да е свързано с изчезването му. 

Водещи

Най-четени