Оградата по границата с Турция започва да функционира на 20 юли 17.07 | 11:02

Остават съвсем малко довършителни работи

От iNews.bg

"Защитното съоръжение на българо-турската граница е почти готово и ще бъде завършено до 20 юли", обяви шефът на Комисията по отбрана в парламента и депутат от ДПС Янко Янков.

Той уточни, че в момента остават съвсем малко довършителни работи. Трябва да се заварят около 900 пана, трябва да се опъне тел и след това съоръжението ще бъде готово. Ще се изтеглят останалите около 20 души от Министерството на отбраната, които работят там. Те поетапно ще предадат съоръжението на Министерството на вътрешните работи.

"Много трудно би могъл неподготвен човек да преодолее такова съоръжение, почти невъзможно е. То е конструирано така, че да може да бъде защитено, има и видео наблюдение", съобщи председателят на Комисията по отбрана в парламента.

Той подчерта, че ще бъдат предотвратени опитите на всеки, които се опита да разруши съоръжението.

По негови думи защитата на границата ни е ефективна и времето ще го докаже.

Във връзка с възможността за използване на жива сила за предотвратяване на нова бежанска вълна, Янков обясни, че условията по границата са много тежки и такава операция би увеличила значително разходите на Министерството на вътрешните работи, предаде агенция "Фокус".

 

Водещи

Най-четени