Операция "Разбиване" била продължение на акция от миналата година 13.07 | 12:41

Сред задържаните е човек - "противовес на Таки", коментира вътрешният министър

От Ивелина Георгиева

Операция "Разбиване" е продължение на друга операция, проведена преди година, при която е разбита група, която също се е занимавала с разпространение на наркотици. Това обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Задържани са 7 килограма амфетамини, от които 5 килограма в района на "Люлин", а другите – в Западен парк. По адресите са открити още и четири пистолета – три газови и един боен със заличени номера.

"За мен това е удовлетворително. Дейността, която вършат колегите заедно с прокуратурата и за внасянето на обвинителни актове. Дай Боже да има бързо правораздаване, за да има действително ефект от това, което правят институциите", допълни вътрешният министър.

Според него това е и начинът да бъде върнато доверието на хората в институциите.

На въпрос дали сред задържаните има хората на Таки, Цветанов отговори, че има лице, което е от другата страна – противовес на Таки. Вътрешният министър обаче не пожела да каже името му.

От МВР разпространиха официална информация, че по операция "Разбиване" са задържани петима души - М.М. - Дългия на 29 години, М.Ц., който е на 25 години, 23-годишният Н.Д. С прякор Фокси, както и В.П. на 32 години.

Водещи

Най-четени