Организираха раздаването на ваучери за цифрова TV 15.07 | 17:47

Започва транспортирането на ваучерите по региони и подготовка на графици за раздаване

От Елица Елефтерова

Създадоха организация за раздаване на ваучери на социално слаби българи за цифрова ефирна телевизия, съобщиха от пресслужбата на МТИТС.

За организирането на процеса са работили съвместно от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане и "Български пощи".

От днес започва транспортирането на ваучерите по региони и подготовка на графици за раздаване на гражданите. Те ще бъдат уведомени за местата на получаване на документа от местните служби за социално подпомагане, където се получават енергийни помощи. 

Първоначално ваучери ще получат около 124 000 социално слаби българи от Северозападния район с административни центрове Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен; от Североизточния район с центрове Варна, Добрич, Търговище и Шумен; от Южния Централен район с центрове Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, и в София, обхващаща територията на дирекцията "Социално подпомагане" - "Оборище".



Водещи

Най-четени