Орешарски: Бях и на Станишев и на Местан, но под натиск 30.06 | 09:41

Експремиерът поднесе комплименти за ДПС, че привлече Чобанов и Близнашки

От iNews.bg

Това са комплименти за ДПС, успяват да привличат квалитетни хора. С тези думи бившият премиерът Пламен Орешарски коментира привличането в движението на Петър Чобанов и бившия служебен премиер Георги Близнашки.

На въпрос защо КТБ не е спасена, бившият премиер отговори: "За да спасите някой, той трябва да иска тази помощ”. Орешарски каза, че е скептичен по отношение на качеството на предстоящия доклад за КТБ.

Бившият премиер призна, че по време на мандата си е бил подложен на натиск, но уточни, че всички премиери, включително и сегашният Бойко Борисов, са подложени на такъв.

"Бях премиер и на Сергей Станишев, и на Лютви Местан", добави той пред bTV.

Въпросът "Кой?” никога не е бил актуален, той е имагинерен, категоричен беше Орешарски "Наскоро чух анекдот, че прословутият модел "Кой” е бил сменен с модела "Свой”, допълни той.

Той уточни, че ДПС и БСП са се разбирали добре в началото на управлението на кабинета му, но в хода на мандата са започнали да изникват противоречия между тях, които са се задълбочили след евроизборите, и логично е дошъл сривът на подкрепата.

"По всички въпроси, които са засягали изпълнителната власт, решенията съм взимал аз или Министерският съвет”, категоричен беше Орешарски, като допълни, че често се е допитвал до лидерите на двете партии, особено по въпроси, които са изисквали парламентарна подкрепа. По думите му, докато е имал подкрепата и на двете партии, всичко е било наред.

Според Орешарски КТБ се е разраснала по време на първия мандат на Бойко Борисов. "Банката е имала доста влошен кредитен портфейл и това не е станало в последната година. Банката съмнително се разрасна в периода след 2009 г. с темпове, с които нито една друга банка не се разрастваше”, подчерта Орешарски.

Водещи

Най-четени