Орешарски иска по-тясна връзка между академичния живот и реалната икономика 23.09 | 12:56

Извоюваме евросредства специално за образованието

От Кремена Бедерева

След няколко месеца упорита работа и въпреки че започнахме от нулата, сме на път да извоюваме европейски средства за България специално за образованието за следващия програмен период до 2020 г.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в речта си при откриването на новата учебна година в Лесотехническия университет в София.

Началото на академичната година съвпадна и с откриването на новия библиотечно-информационен център на висшето учебно заведение.

Всяка сериозна промяна и реформи се нуждае от необходимите ресурси, за да бъде успешно доведена до край, посочи премиерът.

Според него е необходима прагматична насоченост на българското образование. В тази насока ще бъдат и мерките на ръководения от мен кабинет, ще се стремим да постигнем по-тясна връзка между академичния живот и реалната икономика, добави Орешарски.

Той пожела на студентите този ентусиазъм и позитивна енергия, които винаги съпътстват първия академичен ден, да останат с тях през цялата учебна година и през целия период на обучение.

Водещи

Най-четени