Орешарски получи безпрекословна подкрепа 13.12 | 14:33

Над 1 400 000 станаха подписите в подкрепа на кабинета, след като днес в МС бяха внесени нови 660 000 подписа

От Кремена Бедерева

Над 1 400 000 станаха подписите в подкрепа на кабинета, след като днес в Министерския съвет бяха внесени нови 660 000 подписа.

Премиерът Пламен Орешарски изрази своята благодарност и изтъкна, че колкото по-голяма е подкрепата на обществото, толкова повече увереност дава тя за работата на правителството.

"Гледаме на тази подкрепа като на възможност да работим за изпълнението на нашите цели, които са насочени към едно отговорно управление в интерес на всички български граждани, естествено, в това число и на тези, които не ни подкрепят", каза министър-председателят.

Той подчерта, че българското общество е изправено пред много предизвикателства.

"Ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаването на икономическото развитие", добави премиерът. По време на срещата си с представители на граждански организации, инициирали подписката, той ги запозна с някои от досегашните активности на правителството, както и с намеренията на кабинета през следващата година.

"От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме – да има реален диалог между гражданите и институциите", заяви Стоян Тодоров след разговора с министър-председателя.

Тодоров добави, че е необходимо желание и от страна на гражданите – да участват в този диалог, да дават своите конструктивни предложения и критики.

"Имаме една цел – да изправим държавата на крака", подчерта Стоян Тодоров.

Водещи

Най-четени