Остава критично състоянието на Багата 26.02 | 16:11

Той е в реанимация, след като му бе направена животоспасяваща операция в "Пирогов"

От Кремена Бедерева

Има реална опасност за живота на 25-годишния Благой Иванов – Багата.

От "Пирогов” съобщиха, че мъжът е настанен в Централната реанимация на болницата след тежка, животоспасяваща операция.

Той е на апаратно дишане и има реален риск за живота му, съобщи дежурният лекар в Централна реанимация за Агенция "Фокус".

iNews припомня, че световноизвестният ММА боец Благой Иванов - Багата бе приет с опасност за живота в "Пирогов”. Той бе наръган в заведение снощи. Благой Иванов е пострадал около 5.00 часа сутринта. Инцидентът се случва в емблематичния бар "Добми”.

25-годишният боец е бил в добре почерпена компания, когато в заведението влизат няколко души с бухалки. След малко Благой е изнесен с прободна рана под мишницата, която приближава сърцето.

Група от около 8 души с палки се е нахвърлила върху компанията, в която е бил борецът Благой Иванов – Багата, съобщиха още от СДВР.

Другите двама пострадали са 30-годишни, като и двамата са криминално проявени. В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов – Багата и е бил намушкан.

Употребено е било доста голямо количество алкохол. Установени са тези, които са били вътре в заведението, тепърва предстои техният разпит – за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време.

Досъдебното производство се води в 1 РПУ, група от СДВР е извършила огледа. 

Благой Иванов-Багата е български боец. Той се класира в края на миналата година за полуфиналите в тежка категория на турнира по смесени бойни изкуства (ММА) "Bellator 52" в САЩ, след като постигна категорична победа над представителя на домакините Зак Йенсен.

Багата е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година, припомня bTV. Той беше и национален състезател по джудо в тежка категория. През 2009 година направи дебюта си в смесените бойни изкуства в България.

Постепенно се пренасочи към свободната борба и двубоите в MMA, където до момента има седем мача без загуба. Личността му бе обект на любопитството на жълтите медии заради връзките му с плеймейтките Златка Райкова и Златка Димитрова.

Водещи