От бранша искат само български продукти в киселото мляко 08.07 | 12:20

Явор Гечев започва постоянни срещи с млекопреработвателите

От Гергана Златкова

Зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще "гаси пожара" между министерството и млекопреработвателите с "режим на постоянни срещи", обяви той след среща с председателя на браншовата асоциация Димитър Зоров.

"Уточнихме позициите си и се разбрахме да работим в режим на постоянни срещи, за да може да няма неразбирателство между министерството и бранша и да можем всички заедно да работим за доброто на българските производители", обясни Гечев.

Причина е твърдението, че в България вече не се произвежда кисело мляко, а само йогурт, припомнят bTV.

През миналата седмица той успя да ядоса млекопреработвателите, като заяви, че в България вече не се произвежда кисело мляко, а само йогурт. В отговор те го обвиниха в некомпетентност и "евтин популизъм".

В декларацията си от Асоциацията на млекопреработвателите определиха Явор Гечев като поредната кадрова грешка на кабинета "Орешарски".

Днес Гечев декларира, че е започнало "едно добро сътрудничество" с бранша.

На срещата е обсъдена идеята продуктите по БДС стандартите за храни да съдържат само български продукти.

Той посочи още, че са много стъпките, по които ще се работи оттук нататък, и то не само с млекопреработвателите, но и с всяка една от браншовите организации.

"Трябва много работа, а не само гасене на пожари. Трябва да има дългосрочна политика, която, ако съществува, няма да се стига до такива ситуации и да гасим пожари.

Това, което се опитваме да правим в министерството, е трайна политика, чрез която земеделските производители да знаят какво прави държавата за техните интереси постоянно, не епизодично", каза още земеделският зам.-министър.

Водещи

Най-четени