Отвличането на Лара Банева не е заради откуп 09.03 | 16:22

Така смята бившия секретар на МВР Николай Радулов

От Филипа Тодева

Причината за отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо по всяка вероятност не е искане на откуп. Така смята Николай Радулов, бивш секретар на МВР от края на 90-те години и настоящ експерт по национална сигурност.

Пред bTV той подчерта, че почеркът на похитителите, отвлекли преди 5 дни Лара Банева определено не е същият като този при предходните отвличания, извършени от групата на "Наглите”.

Той допълни, че при похищения с финансова цел е нормално искането на похитителите да се предяви до две денонощия. В случая е минало доста време, което също говори, че по-скоро целта е Брендо да бъде притиснат по някакъв начин, изтъква експертът.

"Не казвам да не се мисли в посока искане на пари, но има и други варианти. Все пак дейността на Брендо е обширна – трафик на наркотици, пране на пари... Има и друго, което остава встрани – той през последните години посредничи при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси. Затова смятам, че той или дължи на някой пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, по които би могъл да заговори и затова искат да го притиснат”, каза още Николай Радулов.

Водещи

Най-четени