Дъщерята на Брендо е била причаквана дълго време 09.03 | 10:28

Мотивите при отвличани и тежки убийства си приличат, според Румен Петков

От Христина Рафаилова

Отвличането на Лара Банева е било добре подготвено. Това каза в ефира на Нова телевизия ексвътрешният  министър  Румен Петков.

Според него похитителите  са знаели в кое време детето е излизало от вкъщи, кога се качва в колата. Фактът, че е имало оръжие и беше ранен човек също показва, че всичко е било внимателно планирано. Това означава, че е била наблюдавана дълго време според  Петков.

Социалистът  не изключва и двете версии за отвличането.Според него не трябва да се изключва теорията, че Лара е  похитена заради пари, както и че е отвлечена, за да мълчи баща  и Евелин Банев- Брендо пред съда в Италия.

Петков коментира, че няма особена разлика в мотивацията при тежките убийства и отвличанията.  Престъпленията си приличали по начина, който са планирани, както и по това как се прикриват после следите.

На въпрос какво  трябва да се направи, за д а  са спокойни родителите, че децата им няма да бъдат отвлечени той каза, че на ход е държавата. Според него организацията на полицията е слаба. Като доказателство той посочи атентата в Бургас.  Тогава силите на реда са били съсредоточени в  "Срафово”,  а  в същия момента са били обрани редица банкомати  в града.

Петков добави, че цели райони са оголени от полицията.

Похвалата му към вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов е, че МВР шефът напуска поста си. 

Водещи

Най-четени