Откриха биологичен материал при огледите на взривения завод в Горни Лом 13.10 | 13:58

Разследването на трагедията продължава

От Теодора Кокаланова

Има открит биологичен материал при огледите на взривения завод в Горни Лом, който е иззет по съответния ред и е предаден за експертиза. Това съобщи Андрей Цветанов, завеждащ отдел в Националната следствена служба.

По думите му, е иззето всичко, което има отношение по разследването, предаде агенция "Фокус". "Продължава разследването на взрива в Горни Лом. През почивните дни продължиха и обходите на мястото на взривения завод", допълни експертът. 

Той отбеляза, че няма информация кога ще приключат огледите, но по-голямата част от пространството е обиколено. "Всеки сантиметър трябва да бъде обходен, за да се стигне до истината", подчерта Цветанов.

Според служебния министър Йордан Бакалов причина за трагедията в Горни Лом, която отне живота на 15 души, е човешка грешка. Разпитите на служителите в завода продължават, като не се изключва и версията за атентат. Според главния прокурор Сотир Цацаров, категорично не може да се говори за саботаж.  

Във връзка с разследването ще се търсят показанията и на потърпевши при другите тежки инциденти във фабриката за боеприпаси.

Предишните случаи са шест, с двама загинали - през 2006 и 2007 година. Близки на загиналите твърдят, че фирмата не е осигурила безопасни условия на труд.

Водещи

Най-четени