Отлага ли се посещението на министър Трайков в Москва? 06.04 | 11:50

Заради скандала с уволнението на шефа на НЕК Трайчо Трайков в момента е на заседанието на Министерския съвет

От Деляна Петкова

Заплита се казусът с уволняването на шефа на НЕК Красимир Първанов. Днес в 11 часа той трябваше да даде пресконференция относно случилото се. До този момент обаче насроченото събитие още не е започнало, а Първанов се намира в Министерския съвет.

На заседанието днес е и министърът на енергетиката Трайчо Трайков. По програма той вече трябваше да лети към Москва. Припомняме ви, че днес започва българо-руска икономическа комисия, на която трябва да бъдат обсъдени широк кръг от теми, сред които от областта на енергетиката и туризма.

Очакванията бяха именно АЕЦ "Белене" да бъде във фокуса на разговорите в руската столица.

На влизане в Министерския съвет министърът е обявил, че юристи анализират доколко и как подписаното от директора на НЕК Красимир Първанов ангажира България по проекта АЕЦ "Белене”, предаде Агенция "Фокус” по-рано днес.

"Трябва да е ясно в каква ситуация сме. Очевидно има излизане от мандата, има подписан документ. Моето категорично становище , което ще отстоявам независимо от това какво е подписано е, че решение за АЕЦ "Белене" трябва да има след "изчистването" на абсолютно всички открити въпроси - и за сигурността, и за цената която произлиза от евентуално нови изисквания за сигурността", коментира още Трайков ситуацията с уволненията в НЕК, пише БТА.

Трайчо Трайков по-късно днес ще бъде изслушан и в Народното събрание, допълват от агенцията, като се позовават на изявление на заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. Очаква се министърът да отиде в Народното събрание веднага след заседанието на правителството.

Водещи

Най-четени