Отлагат огледа на мястото на взривовете край Севлиево* 16.11 | 08:21

Специалисти и разследващи трябваше да влязат в района на артилерийските складове

От Кремена Бедерева

Отлага се огледът в района на взривовете в бившите военни складове край Севлиево. Това съобщи за Агенция Фокус” комисар Денислав Донков, директор на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Първоначално бе съобщено, че днес - 16 ноември, ще бъде направен оглед на мястото на взривовете край Севлиево. Специалисти и разследващи трябваше да влязат в района на артилерийските складове

Засега обаче това няма да се случи. Причината, е че вчера в 22.30 часа е имало нов взрив. Взривът е бил по-слаб, но това налага да се изчака 24 часа, преди да се влезе. Очаква се това да стане утре - 17 ноември.

Обстановката е непроменена, районът остава отцепен.

От полицията в Габрово уточниха, че днешната проверка трябваше да търси доказателства и причини за инцидентите.

Към момента само може да се констатира какво има като щети от огледа, извършен с робот и два безпилотни самолета. При огледа е установен складът, в който са съхранявани боеприпасите. От него са останали само руини.

iNews припомня, че в събота (12 ноември) избухнаха снаряди, които по първоначална информация са предназначени за унищожаване. Става дума за около 3 хил. снаряда, които вече е трябвало да бъдат унищожени в работните помещения на софийската фирма "Емко" край севлиевското село Ловнидол.

В складовата база се съхраняват боеприпаси, предназначени за утилизация. Складовете не са собственост на Министерството на отбраната повече от 10 години.

*Информацията е актуализирана към 8.30 часа.

Водещи