Отложиха делото за клевета срещу Цветанов 25.06 | 14:16

То бе заведено от съдия Мирослава Тодорова

От Кремена Бедерева

Районният съд в Пловдив отложи делото срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за 18 септември. Делото е за клевета и е заведено на 6 февруари от съдия Мирослава Тодорова, която е и председател на Съюза на съдиите в България, съобщава БТА.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е с чисто съдебно минало, показа справка от свидетелството му за съдимост, представена пред съда от адвокатите му.

Според съдия Тодорова в две последователни интервюта Цветанов я обвинява в "обвързаност" с организираната престъпност заради умишлено забавяне на мотиви по дело на рецидивист. Делото бе отложено, тъй като поисканият от предишното заседание запис на интервюто на Цветанов пред частен телевизионен канал е некачествен.

Съдът поиска за следващото заседание медията да осигури технически годен презапис на предаването с участието на Цветанов. Делото срещу Цветан Цветанов беше прехвърлено в Пловдив с решение на Върховния касационен съд, тъй като Мирослава Тодорова е съдия в Софийския градски съд, където то трябваше да бъде разгледано.

В Пловдив съдия-докладчик по делото е Екатерина Роглекова - началник на наказателното отделение в Районния съд. 

Водещи

Най-четени