Отложиха делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев 08.11 | 14:43

Отсъствие на част от адвокатите го прехвърли за януари догодина

От iNews.bg

Специализираният съд отложи делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и още трима души за януари 2019 г., предаде БГНЕС. Причината бе в отсъствие на част от адвокатите. За днес беше насрочено разпоредително заседание по него.

БГНЕС припомня, че на 3 октомври Специализираната прокуратура внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното дружество EVN. Бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са обвинени за извършване на длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици (близо 28 милиона лева щети на държавния бюджет).

Трима от привлечените - изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери. Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери и престъплението представлява особено тежък случай.

Водещи

Най-четени