Отряди за народна защита се формират у нас, ще пазят България от „Ислямска държава“ 06.02 | 18:45

„Трябва да можем да окажем помощ на правоохранителните ни органи и жалките останки на армията ни, за да гарантираме сигурността и суверенитета на страната ни”, казват от съюз „Васил Левски“

От iNews.bg

Отряди за защита на народа и дори за подразделение за специални операции набират две организации във Варна.

Инициативата е на Войнски съюз "Васил Левски” и Българско национално движение "Шипка”, а целта е да бъде оказана помощ на МВР и армията при възможна експанзия на съседна на България страна и инвазия на "Ислямска държава”.

По думите на организационния секретар на Войнски съюз "Васил Левски” Красимир Симеонов, в тях членуват преди всичко образовани хора, включително и от малцинствата, сред които офицери и сержанти от резерва, бивши служители на МВР, научни работници, юристи, учители и студенти.

С тях се провежда военно-патриотично обучение, за което е сформирана национална мрежа от спортни, стрелкови, туристически, пещерни и фитнес клубове, където те да тренират.

"Подготвяме народа си да бъде във всеки един момент готов да защити родната си територия, дома, семейството и децата си. Трябва да можем да окажем помощ на правоохранителните ни органи и жалките останки на армията ни, за да гарантираме сигурността и суверенитета на страната ни”, заяви Симеонов, цитиран от "Фокус". 

Войнски съюз "Васил Левски” и Българско национално движение "Шипка” имат структури във всички областни градове, а общият брой на членовете им надхвърля 24 000 души, 1 500 от които са във Варна.

Заради големия интерес е бил въведен 6-месечен изпитателен срок за новите кандидати. Финансирането става чрез членски внос, с парите от който за обучение в чужбина ще бъдат изпратени желаещите да се включат в подразделението за специални операции и антитероризъм.

Водещи

Най-четени