Отцепниците от Бареков с ново гражданско движение 08.05 | 10:48

"Бъдеще и развитие за България" привлича депутати и от ГЕРБ и БСП, смята Светлин Танчев

От iNews.bg

Бившите съпартийци на Николай Бареков Светлин Танчев, Георги Ковачев и Борислав Иглев обявиха, че ще сформират свое гражданско движение, което се надяват да премине в партия след местните избори.

Те подчертаха, че се разграничават от групата БДЦ на Христо Ковачки и че са регистрирали гражданско сдружение "Бъдеще и развитие за България".

Тримата депутати обаче бяха категорични, че въпреки това ще останат част от парламентарната група на БДЦ.

"Аз съм човек, който пламенно преследва идеите си и не променя толкова често идеологията, която изповядва. През годините съм сменил няколко партии, защото смятам, че те са изневерили на идеите си. А и това не е само мое мнение. Виждам, че доста хора на улицата го споделят”, обясни пред Нова телевизия Светлин Танчев - съпредседател на ПГ на "Български демократичен център” и отцепник от ГЕРБ.

По негови думи, "Бъдеще и развитие за България", ще привлече отцепници и от други партии, които не са удовлетворени от политиката на настоящите си.

"Коалицията от партии "България без цензура” влезе в парламента с обещания, които не ги спазва. Поради това ние предпочитаме да останем с нашите избиратели, а не да следваме лидерски формации”, на мнение е Георги Ковачев - депутат от ПГ на "Български демократичен център”.

Николай Бареков обвини тримата депутати, че са слуги на ГЕРБ.

"Николай Бареков е затворена страница за нас. Радвам се, че все пак не коментира. Като знаем неговите предишни опоненти, явно сме сериозна заплаха за него”, заключи Борислав Иглев - депутат от ПГ на "Български демократичен център” по темата.

Водещи

Най-четени