Още една оставка - тръгва си директорът на „Столичен автотранспорт” 11.01 | 12:50

"Молбата ми за напускане няма връзка с Андрей Иванов", твърди Асен Добранов

От Кремена Бедерева

Директорът на "Столичен автотранспорт” Асен Добранов е посочил лични причини за оставката си. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Агенция "Фокус”.

Проверката на дружеството, която беше приключена в началото на миналата година, изнесох лично резултатите от нея, имаше сериозни нарушения, които дадохме на прокуратурата - вярвам, че прокуратурата работи по случая, каза тя.

"Молбата ми за напускане няма връзка нито с проверките, нито с Андрей Иванов. Тя е подадена преди Нова година, декември месец, по лични причини", коментира от своя страна Асен Добранов.

Кой ще бъде заместникът му, трябва да реши Столичен общински съвет. "Той трябва да ме освободи, и да назначи нов човек. Нямам представа кой ще е той”, каза Добранов.

По думите му – проверките в "Столичен автотранспорт” се извършват от преди 2 години.

"Ако имаше нещо, то трябваше отдавна да е излязло, като нарушение. Доказано е, че щета не е нанесена нито на дружеството, нито на обществото, нито на Столична община. Има административни нарушения, все пак всеки, който работи, бърка по нещо. Няма нищо фатално и не се притесняваме от нищо”, каза той и добави, че ако бъдещият му заместник пожелае да разговаря с него, ще го направи с удоволствие.

iNews припомня, че това е втората оставка за деня. Тази сутрин, на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че председателят на СОС Андрей Иванов подава оставка.

Освен това, стана ясно, че 400 глоби са наложени от Столичния инспекторат за непочистени тротоари пред жилищни сгради и магазини. Съставени са и осем акта, обясни директорът на инспектората Веска Георгиева.

В кооперациите се глобява домоуправителят обикновено с акт от 50 до 500 лева. Законът позволява да се глобят еднократно фирми, като размерът на глобата е от 10 лева до 50 лева.

"Целта не е броят на глобите, а декарите на почистени тротоари да се увеличават. Пред магазини и офисите чистят, но гражданската активност не е много голяма", заяви Георгиева пред БНР.

Гражданите, които искат да бъдат почистени улици собственост на общината, могат да съобщят на оперативния център на Столичния инспектират на телефон 987 55 55. Там ще проверят в коя категория е улицата и на коя фирма е задължение почистването.

Водещи

Най-четени