Пазарът "Красно село" става модерна европейска пиаца 24.07 | 15:53

Wi-Fi кът, зелени зони, цветя и ново осветление ще привличат купувачите

От Гергана Златкова

В края на годината, най-вероятно през ноември, ще започне обновяването на пазара в "Красно село", съобщи днес в Столичната община изпълнителният директор на "Пазари Юг" Николай Попов на представянето на проекта за реконструкция на пазара.

По думите на Попов ще бъдат обособени две зони, в които ще се продават плодове и зеленчуци, отделно ще се предлагат цветя, предвижда се отделно място за продажбата на книги и вестници, ще има и Wi-Fi кът за почивка.

Старите грозни и изгнили маси ще бъдат заменени с нови зелени маси с покриви и специални изолиращи подложки, на които търговците ще могат да стъпват, обясни директорът на "Пазари Юг".

Търговската площ ще бъде увеличена с 20 процента, масите ще бъдат над 200, а наемът за тях няма да бъде увеличаван, посочи Попов.

Той допълни, че основната цел е пазарът в "Красно село" да остане един от най-евтините в столицата. 

Ще бъде подменено осветлението в района, както и тротоарната настилка. Предвижда се да бъде осигурена достъпна среда за хората с увреждания.

Средствата за ремонта, в размер на 200 хил. лв., ще бъдат отпуснати от бюджета на "Пазари Юг", посочи Попов.

Той гарантира, че няма да се допуска разполагането на сергии върху тротоара, а постоянни полицейски постове ще следят за реда.

Николай Попов съобщи още, че през 2014 г. на пазара в "Борово" се предвижда да се предлага само продукция на производители.

На пазара в кв. "Иван Вазов" пък ще има обособена зона за биопроизводители.

Водещи

Най-четени