Пак слънчево, жега, с жълти и оранжеви кодове за почти цялата страна 14.08 | 09:00

Живакът ще се покачи до 38 градуса, само за 9 области няма предупреждение за опасни горещини

От iNews.bg

Днес отново ще е слънчево, след обяд и горещо. Привечер от северозапад ще се заоблачи и вечерта в крайните западни райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Там ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който вечерта в Северозападна България ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. В тази връзка синоптиците обявяват оранжев предупредителен код за опасни горещини за област Благоевград и жълт за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София-област, София, Перник и Кюстендил.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще е слънчево. Привечер над крайните западни масиви ще се заоблачи и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен вятър от север-северозапад. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра около 27 градуса, на 2000 метра – около 20.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Водещи

Най-четени