Пак ще се чака за правен анализ на „Софийски имоти“ 26.01 | 18:30

Продадени имоти не са извадени от капитала на дружеството

От Филипа Тодева

Предстои да вземем решение на Надзорния съвет на Агенция за приватизация в София дали ще направим актуализация на стария правен анализ на "Софийски имоти" или ще бъде изготвен нов. Това съобщи Валя Чилова, секретар на групата общински съветници от ГЕРБ.

Старият правен анализ на дружеството е изготвен през 2008 година. Той е приет от Надзорния съвет, но не е обсъден в Столичния общински съвет. За актуализацията му ще са необходими поне  два месеца, а за изготвянето на нов поне три.

Анализът включва всички обекти на "Софийски имоти". Въз основа на това се прави структурен доклад, който определя видовете имоти и се взема решение кои ще се продават.

Според Чилова, е необходимо съставянето на работна група от всички политически партии, която да вземе решение за бъдещето на дружеството.

Пред iNews общинският съветник Владимир Кисьов от СДС коментира, че от 2003 година, когато бяха спрени всички разпоредителни сделки, с дружеството не се е случило нищо добро. Той бе категоричен, че не бива в никакъв случай да се извърши разпродаване на цялото дружество.

Кисьов коментира и въпроса за капитала на "Софийски имоти". Голяма част от имотите, които са били приватизирани с решения на Общинския съвет, не са извадени от капитала на дружеството, обясни той. Вината, според него, е основно в изпълнителните директори.

В УС на дружеството днес бяха назначени нови членове. Владимир Каролев от НДСВ коментира, че от 2003 година съветниците са на проучвателен етап в "Софийски имоти" и единственото, което се случва, е че от време на време се сменят директорите. 

Водещи

Най-четени