Парламентът решава в ранни зори за бъдещия ни премиер 28.05 | 14:34

Президентът предлага на НС да избере Пламен Орешарски за министър-председател

От Кремена Бедерева

Изборът на министър-председател и членове на Министерския съвет ще бъде на 29 май 2013 г. от 9:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В Народното събрание постъпи писмо от президента на Република България до председателя на Народното събрание Михаил Миков.

В писмото, което бе депозирано днес, Росен Плевнелиев информира, че в изпълнение на възложения от него проучвателен мандат кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски е предложил структура и състав на Министерския съвет в срока по чл. 99, ал. 2 от Конституцията.

На основание чл. 99, ал. 4 от Конституцията, с Указ № 99 от 28 май 2013 г., президентът на Република България предлага на Народното събрание да избере Пламен Орешарски за министър-председател.
На заседанието са поканени президентът на Републиката, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, ръководители на държавни институции, на граждански организации, на синдикати и работодателски организации, главни редактори на медии.

Водещи

Най-четени