Паспортните звена към МВР работят с пълна сила през уикенда 26.01 | 12:01

Целта е гражданите без документи да могат да гласуват на референдума

От Диана Цветкова

Звената "Български документи за самоличност" към дирекциите на МВР в страната ще работят на пълен работен ден днес и утре (26 и 27 януари).

Целта е да се окаже съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват на референдума за ядрената енергетика, но нямат извадена лична карта или не притежават валидни документи.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен или изтекъл документ за самоличност (лична карта или паспорт), съобщава МВР.

С това удостоверение ще е възможно гласуването на референдума. Искане за издаване на удостоверения може да се подават до 17,00 часа в неделя, като това се прави лично.

Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в масивите на МВР.

Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Документът се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за деня на референдума 27 януари 2013 г.

Водещи

Най-четени