Паяк ще прибира неправилно паркиралите коли в Благоевград 18.11 | 15:29

Нарушителите ще плащат по 20 лв. преди паякът да е вдигнал автомолиба и по 40 лв., ако колата е натоварена

От Силвия Стоядинова

Започва отстраняване на неправилно паркираните коли по улиците на Благоевград, информират от Общината. От 22 ноември, понеделник, общинската фирма “Паркинги и гаражи” ще вдига всички нарушители.

Специализираният автомобил тип “Паяк” ще бъде впрегнат в действие през делничните дни от 7.30 до 21.30 часа. Колите на шофьорите нарушители ще бъдат транспортирани на общинския паркинг при старата автогара.

Глобите, заложени в Наредбата за опазване на обществения ред, са 20 лв. при плащане на сумата преди паякът да вдигне автомобила и 40 лв., ако колата вече е натоварена. Освен глоба шофьорът ще заплаща допълнително по 3 лв. за всеки час престой на автомобила му на наказателния паркинг.

Паякът ще обслужва с предимство районите в обхвата на Синя зона и улиците с еднопосочно движение. Ще бъдат отстранявани и автомобили, които пречат за нормалното почистване на улиците.

Звената към Областната полицейска дирекция ще подпомагат Общината в усилията й за въвеждане на ред в паркирането на автомобилите в Благоевград.

Водещи

Най-четени