Платили сме 100 млн. лева на строителите на АМ "Тракия" 27.05 | 14:19

Монтират мантинели според европейските изисквания на магистралата

От Деляна Петкова

Държавата е платила над 100 млн. лева на строителите на магистрала "Тракия". Компаниите работят с пълна пара, а ние плащаме, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Изявлението на министъра беше направено след връчването на наградите за добро управление и иновации на 13 български общини. Церемонията се състоя в Министерския съвет.

"Ние получаваме от управляващия орган по оперативна програма "Транспорт" по един перфектен начин парите и моментално се разплащаме със строителите в режим на 30 дни", категоричен беше министърът.

Плевнелиев допълни още, че на магистрала "Тракия" трябва да се монтират нов тип мантинели, които да отговарят на новата европейска директива и стандарти за пътна безопасност.

Що се отнася до санирането на сгради Плевнелиев уточни, че критериите за кандидатстване по ОП "Регионално развитие"вече са готови. В момента екипът преговаря финално с ЕК и със Световната банка ще има следващата седмица преговори по тази тема в министерството, допълни министърът.

Водещи

Най-четени